Prvi studentski kongres: Priča o oralnom karcinomu – upoznaj i prepoznaj! (Vecernji.hr)

Studenti Stomatološkog fakulteta pod mentorstvom prof. dr. sc. Ivana Alajbega organiziraju Prvi studentski kongres: Priča o oralnom karcinomu – upoznaj i prepoznaj u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021.

Travanj je mjesec u kojem obilježavamo Svjetski dan zdravlja kao i  Svjetski tjedan svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata. Zamisao je posvetiti cijeli tjedan podizanju svijesti i informiranosti državljana RH o važnosti postavljanja pravovremene dijagnoze i početka liječenja malignih promjena usne šupljine, glave i vrata. U svojstvu kongresa organizirat ćemo predavanja koja će održati profesori Stomatološkog fakulteta te gosti predavači iz KBC-a Sestre milosrdnice, KBC-a Zagreb, Kliničkog bolničkog centra Dubrava te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”. Uz to, ugostit ćemo i dva strana predavača. To su dr. Nathaniel Simon Treister s harvardskog fakulteta dentalne medicine i Dana-Faber Cancer Institite te profesora Alexandera R. Kerra s NYU fakulteta dentalne medicine. Predavanja se održavaju online preko platforme Zoom i namijenjena su studentima biomedicinskih fakulteta s ciljem osvješćivanja i dodatnog educiranja o prevenciji, ranom prepoznavanju, dijagnostici i liječenju oralnog karcinoma. Uz to, svakoga dana u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021. u jutarnjem terminu studenti volonteri će se nalaziti uz štand na Cvjetnom trgu, dijeliti promotivne letke, educirati opću populaciju o temi oralnog karcinoma u skladu s epidemiološkim mjerama.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/prvi-studentski-kongres-prica-o-oralnom-karcinomu-upoznaj-i-prepoznaj-1483180?fbclid=IwAR1oYX4xMyeO_W3p1OOEt64EE0lctagVp7DycnRLhgO1EF7Iq0s0d-kg8zI – www.vecernji.hr

1 Comment
  1. Danica

    Toliko visoko ste digli ljestvicu prošle godine, da se pitam kako ćete je ove nadmašiti! Organizacija na vrhunskom nivou u sred covid pandemije. Veliko bravo!

Leave a Comment